torsdag 20 mars 2014

Lilla Björn och Lilla Tiger av Janosch

Lilla Björn och lilla tiger är en bok med tre olika berättelser i. Boken har 139 sidor men är väldigt lättläst och har stora bilder på varje uppslag. Janosch har både skrivit och ritat de ultra-fina bilderna.
    Den första berättelsen handlar om lilla Björn och lilla Tiger bor i ett litet hus bredvid floden. En dag ser de en bananlåda som flutit upp på land. Panama står det på lådan. Dit vill lilla Björn och lilla Tiger. Så de ger sig av på en resa. Men vägen är lång och det är inte ens säkert att de kommer hitta fram...
  "Vet du vad som skulle vara den största lyckan på jorden? sa lilla Tiger. " Att vara rik. Då skulle du ha kunnat köpa två foreller åt mig idag. Forell är nämligen min älsklingsrätt.
 Och det är med de orden som lilla Björn och lilla Tiger ger sig ut i världen för att söka efter lyckan. Men lyckan är kanske inte alltid det man tror? Den andra berättelsen heter "Kom så hittar vi en skatt."
Den tredje berättelsen handlar om en helt vanlig dag då Björn går ut för att fiska och Tiger är hemma. Men Tiger tycker det är så hemskt tråkigt att vara hemma, kan inte Björn skicka ett brev? Detta är en berättelse som antagligen dagens ungdom ( Läs med röst som en tant på 80 år) skulle ifrågasätta och undra; varför kan de inte bara ringa till varandra? :)
Lilla Björn är en jättefin bok som man blir glad av. Jag rekommenderar den starkt :)