tisdag 20 maj 2014

Harry Potter och hemligheternas kammare av J.K Rowling


Jag har läst de fyra första Harry Potter böckerna. Det här är den andra av dem. Böckerna är väldigt bra och i slutet är det omöjligt att slita sig. De fyra första filmerna håller sig också bra till böckerna utan några större ändringar.
      Jag tycker att alla fantasy och spännings älskande typer där ute ska ta sig en titt på de här böckerna, även om du sett filmerna redan. Det är värt det!! Du kanske inte ska läsa resten om du inte vet hur det går i ettan.

5.
Harry är redo för sitt andra år på Hogwarts. Förra året hände mycket. När Harry fick reda på att han blivit uttagen att gå på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom blev han både överraskad och glad. Harry hade ingen aning om att han var så speciell. Och i samma veva får Harry reda på sanningen bakom hans ärr och hans föräldrar  Dessutom hinner han besegra mörkets herre i slutet av året, han som alla trodde var försvunnen för alltid. Nu när det andra året ska börja kan allt hända.
      Men innan skolan börjar träffar Harry husalfen Dobby. Dobby berättar olycksbådande saker för Harry. Harry måste stanna hemma, så att inte något ont händer han i Hogwarts. Men ska han tro på det eller inte? Harry beslutar sig för att åka ändå. Men väl på skolan börjar underliga saker hända.
     Det börjar med vaktmästarens katt. Fastspikad i svansen på väggen i korridoren. Hemligheternas kammare är öppnad. En gammal myt om kammaren börjar sprida sig. Det ryktas att den utvalde vill ha bort alla mugglare, de trollkarlar utan föräldrar med trolldomskunskaper. Elev efter elev hittas stel och orörlig i skolan. Harry måste börja göra något. Han och hans vänner börjar smida en plan för att hitta personen som öppnade hemligheternas kammare. En plan som nästan hinner bli klar då en till elev hittas förstenad i skolans korridor...